Nieuws november 2017


Nieuws augustus 2017

 


Nieuws mei 2017

 Nieuws december 2016

 


Nieuws november 2016 

 

Nieuws september 2016 

_____________________________________________________________________________________Nieuws juli 2016    

_______________________________________________________


 

Nieuws mei 2016  ____________________________________________________________  ____________________________________________________________ 

Nieuws december 2015   

  


____________________________________________________________ 


Nieuws oktober 2015   ____________________________________________________________ 

  

 

 • Tijdens deze  week kun je binnen lopen voor een rondleiding.  
   Melden bij de receptie.
 • Voordat je deelneemt aan een groepsles, moet je je bij de receptie aanmelden.
   (15 min. voor aanvang)  klik hier voor het Rooster
 • Voor een  fitness-proefles moet je online een aanvraag formulier invullen: Klik hier   
 • 1 Maand gratis sporten bij afsluiting van een 12 maanden abonnement.
 • In deze week betaal je geen inschrijfgeld.
____________________________________________________________   
Nieuws september 2015  

____________________________________________________________   Nieuws Augutus 2015   

Schrijf je nu in!!!!                        ____________________________________________________________  

                                                          Schrijf je nu in!!!!      

Nieuws Juli 2015   


____________________________________________________________   

Nieuws Juni 2015   ____________________________________________________________                                             


Nieuws Mei 2015   


____________________________________________________________

                                             

Voorwaarden open groepslesweek 1 t/m 7 juni
klik hier

 

                               Strak en gespierd het strand op! 

Ben jij al klaar voor de zomer? Wil jij van de zomer met een mooi, plat buikje de show stelen, aarzel dan niet, maar begin vandaag nog. Laten we eens zeggen dat het nog ongeveer drie maanden duurt voordat je op vakantie gaat (of vier maanden, misschien wel vijf, maar dat maakt weinig verschil uit). Drie maanden zijn voldoende om de 'probleemzone' rond de taille met succes aan te pakken. Laat je fitnesschema aanpassen en vraag tips over voeding en rust aan onze instructeurs.

 

 

                                                  Nieuw

Er hebben zich wat veranderingen voorgedaan bij Squash Fitness Centre!  Zo hebben we in de fitnesszaal nieuwe apparatuur voor een grotere lichamelijke uitdaging. Benieuwd wat? Kom snel kijken, vraag een trainer en probeer het zelf! 

               Een goed begin van de dag doe je met een ontbijt!

                                       Maar waarom eigenlijk?

Na een hele nacht zonder eten, is je lichaam toe aan nieuwe energie en opgebouwde afvalstoffen in je licaam gedurende de nacht moeten worden afgevoerd. Dat maakt het ontbijt de belangrijkste maaltijd van de dag!

 

Elke dag ontbijten

Met regelmaat eten is belangrijk om op een gezond gewicht te blijven. Elke dag ontbijten zorgt dat je er tegenaan kan. Wie niet ontbijt, compenseert dat vaak later op de dag met extra’s, zoals snoep, koek, andere snack of grotere porties. Begin de dag dus met een goed ontbijt!

 

Een gezond ontbijt

Wist je dat je stofwisseling pas opgang komt na het eerste moment van de dag dat je eet? Het is dus belangrijk dat je binnen een half uur nadat je wakker bent geworden te ontbijten.

 

Hoe ziet een gezond ontbijt er uit? Een ontbijt levert ongeveer 300 tot 400 kcal en een deel van de dagelijks benodigde voedingsstoffen.

De basis is brood of ontbijtgranen zoals muesli . Neem verder wat halfvolle melk of yoghurt voor de eiwitten. Combineer de maaltijd met fruit en 2 glazen vocht als water, koffie of thee (zonder suiker).

 

Geen tijd om 's ochtends te ontbijten? Hier wat tips!

1. Heb je moeite om ’s ochtends vroeg te eten? Neem je ontbijt mee voor onderweg. Stop het in een bakje en eet het onderweg in de trein op of bij aankomst op kantoor.

2. Als je houdt van zo lang mogelijk in bed blijven liggen, maak dan je ontbijt al een avond van tevoren. Als je het bewaart in de koelkast, kun je het ’s ochtends eruit halen.

3. Goed voorbeeld doet goed volgen. Ook kinderen hebben een goed ontbijt nodig. Eet daarom in alle rust met kinderen aan tafel. Om tijd te besparen, is het handig om de tafel al ’s avonds te dekken. Dan hoef je alleen nog de gekoelde producten uit de koelkast te pakken.

 

Wil je wat variatie in je ontbijt?

 

 

(Bron: Voedingscentrum

 

 


                                             Lentegroenten 


Het is lente en de lentegroenten liggen volop in de vakken bij de supermarkt. Door bewust te kiezen voor seizoensgroenten, zorg je dat je gezonder eet en beter voor je lijf zorgt.

Iedere groente bevat zijn eigen unieke mix aan vitamines en mineralen. Daarom is het belangrijk om in je voeding voldoende te variëren, zodat je alle benodigde voedingsstoffen binnen krijgt. Door elke dag zo’n 200 gram groente te eten verlaag je ook  het risico op chronische ziekten. Daarbij bevatten groenten weinig calorieën en en veel vezels, waardoor je een voller gevoel krijgt.

Wat zijn nu eigenlijk lentegroenten?


   

-        Lente-ui

-        Asperges

-        Radijs

-        Spinazie

-        Komkommer

-        Raapstelen

-        Rabarber

-        Veldsla 


   

Hier een heerlijk en gezond recept: Wit­te as­per­ges met zalm en ci­troen­bo­ter ( ca. 391 Kcal per portie)

Ingrediënten voor 4 personen:

500 g witte asperges, 450 g krieltjes, 1 citroen

450 g rode zalm (uit blik), 100 g boter en

15 g verse dille

     
Hoe maak je het klaar?

1.     Schil de asperges  met een dunschiller vanaf vlak onder het kopje naar beneden en verwijder de houtachtige onderkant. Kook de asperges in een aspergepan in ruim kokend water met zout 20-25 min. Laat 5 min. in kookvocht staan. Kook de krieltjes in een laagje water met zout in 8-10 min. gaar en giet af.

2.     Maak de citroen schoon, rasp de schil en pers de vrucht uit. Snijd de dille fijn. Laat de rode zalm uitlekken en verdeel in stukjes. Verhit de boter in een koekenpan en laat het citroensap hier 3 min. in uitbruisen. Voeg de helft van de citroenschil toe. Breng op smaak met peper en zout.

3.     Schep de asperges en krieltjes op grote borden. Schenk een scheutje citroenboter erover. Verdeel de zalm over de asperges. Bestrooi met de dille en de rest van de citroenschil. Serveer de rest van de citroenboter er apart bij.

    

Eet smakelijk!            Daphne Hengelbrock, Afslankstudio Figur Elle, 06-48687001 Nieuws April 2015   

     

____________________________________________________________


Zonnebankactie in april met gratis smoothi

 • Even genoeg van wind en regen? Zin in zon? Maak dan gebruik van deze speciale zonnebankactie!  Je voelt je gewoon fijner dankzij zonlicht!
 • De zon verwent, verwarmt en vertroetelt
 • Vitamine D wordt extra aangemaakt en zorgt er voor dat je een gelukkiger gevoel krijgt, botten sterker worden en gunstig effect op het immuunsysteem
 • Betere bloedsomloop
 • Wat kost het?  Nog goedkoper:  een 10 rittenkaart! € 63 (10 minuten), € 90 (15 minuten), € 117 (20 minuten) 10 minuten € 7      15 minuten € 10      20 minuten € 13

 

Check hier voor veilig zonnen onder de zonnebank: http://www.gezondheidsplein.nl/dossiers/veilig-zonnen/hoe-kun-je-veilig-onder-de-zonnebank/item42990

 

 

 

Alleen in april krijg je bij elk bezoek aan de zonnebank 

 

een gratis smoothie! OP = OP!

 

 

Smoothies zijn gemaakt van 100% fruit zonder enige toevoegingen.
Door de gemixte fruitporties, blijven de vitamines optimaal behouden.
De porties zijn verkrijgbaar in verscheidende fruitvariaties.

 

                                 

Het verhaal van…John

  

Wat vind je prettig aan sporten bij Squash Fitness Arnhem? De gemoedelijke sfeer, contact met de trainers, mooie accommodatie, verzorgde kleedruimte en douchegelegenheid. En het is maar 600 meter van mijn huis wat uiteraard ook wel prettig is.

Ik heb in het verleden altijd veel gesport, o.a. wielrennen en hardlopen. Door toenemende  lichamelijke klachten tijdens en na het sporten ben ik er mee gestopt. Volgens mijn specialist zijn mijn rug en nekwervels deels versleten en hij schreef mij  pijnstillers voor. Gezien mijn leeftijd moest ik voortaan maar wat rustiger aan doen. Mijn racefiets heb ik toen verkocht en ik ging alleen nog maar af en toe wandelen. Na een paar jaar had ik totaal geen conditie meer, ik kon nog geen 500 meter hardlopen. Omdat de klachten alleen maar erger werden heb ik eind 2012 een afspraak gemaakt met fysiotherapeute Marloes van Lierop bij Squash Fitness Arnhem. Marloes heeft voor mij een programma gemaakt om mijn spieren weer sterker te maken. Na een paar keer samen met Marloes getraind te hebben besloot ik om er mee door te gaan. Langzaam, met soms een  terugval, verbeterde mijn conditie en werd ook de pijn in mijn rug minder. Ik ben weer gaan hardlopen op de band wat in het begin tegenviel. Door de krachttraining ging het lopen een stuk beter. Inmiddels zijn we 2 jaar verder en train ik 3x in de week. Soms heb ik nog last van mijn nek waarvoor ik dan een pijnstiller neem, rugpijn heb ik haast niet meer. Ik wil op 13 september de Bridge to Bridge loop meelopen. Twee maanden geleden ben ik daarom weer buiten gaan hardlopen wat nu weer redelijk goed gaat.

Ik ben bewust met mijn conditie bezig en door het wellness systeem zijn mijn vorderingen goed bij te houden. Ook kan ik vanachter mijn pc thuis mijn trainingsprogramma aanpassen/verhogen. Soms wat te enthousiast maar daar kom ik dan vanzelf achter. Het geeft daardoor wel een stuk extra uitdaging en motivatie. Het is  leuk om te zien dat je vorderingen maakt. Als ik buiten hardloop dan heb ik een hartslagmeter om met GPS die alles registreert zoals hartslag, gemiddelde snelheid en  hoogte verschil. Als ik de gegevens vervolgens in de pc laad zie ik ook de route en de afstand die ik gelopen heb en tevens mijn vorderingen. Dit programma communiceert met de Cloud. In de Cloud kan ik dus het totaal zien van wat ik binnen en buiten gedaan heb. Zo ben ik in staat om de training binnen af te stemmen op wat ik buiten gedaan heb.


            Aangepaste openingstijden in april en mei!


Gesloten op:

Maandag 27 april            Koningsdag 

Dinsdag 5 mei                 Bevrijdingsdag

Donderdag 14 mei          Hemelvaart

Zondag 24 mei               1e pinksterdag

Maandag 25 mei            2e pinksterdag

 

Zet de openingstijden in je agenda!

Maandag t/m vrijdag

Centrum:            08:45 t/m 23:00

Fitnesszaal:        09:00 t/m 22:00

Zaterdag en Zondag

Centrum:            08:45 t/m 14:00

Fitnesszaal:        09:00 t/m 13:30

 

                                              Klantenonderzoek


Van 19 tot en met 26 april gaan 2 stagiaires van de Hogeschool Arnhem en Nijmegen, sport en management, Sil en Dennis, onderzoek doen naar squash. We willen je vragen hieraan mee te werken. We wensen de mannen veel succes!

 

 

 Challenge April


Ook in de maand april staat de push-up challenge centraal! Meerdere stoere dames en heren zijn de uitdaging met zichzelf aangegaan. Wil jij je eigen record verbreken? Meld je dat snel bij een trainer en dan gaan we er samen tegen aan!

 

      De nieuwe releases zijn gestart, KOMT DAT ERVAREN  

 

 

 


SHARE THE FUN!

 

Rooster

 Bestrijd de voorjaarsdip met voeding  

 

Zit je in een beetje in een sleur en ben je klaar met altijd het zelfde rondje en toe aan iets nieuws? Vanaf april beginnen we weer met nieuwe, leuke en uitdagende groepslessen! Kom nu naar de groepslessen en ontdek je eigen mogelijkheden en kunnen! Net dat extra zetje!

Nog niet eerder groepslessen gedaan? Geen probleem! De instructeur zal je vooraf en tijdens de les uitleggen wat je kan verwachten, wat je gaat doen, hoe je het gaat doen en je motiveren net dat stapje extra te doen zodat je jezelf verstelt laat staan!

         

Bestrijd de   voorjaarsdip met voeding

                Zorg voor een constante suikerspiegel!

                        Bron: Gezondheidsnet.nl

 

Veel mensen worden vrolijk van het voorjaar, maar sommige mensen raken juist in een dip. Deze voedingstips halen je snel uit je voorjaarsdip.

Er zijn een aantal dingen die je kunt doen om uit die voorjaarsdip te komen en je voeding kan daar een belangrijke rol bij spelen. Met deze tips ben je snel van je voorjaarsmoeheid af.

Zorg voor een constante bloedsuikerpsiegel

Omdat je soms wellicht moe bent, is het heel belangrijk dat je ervoor zorgt dat je bloedsuikerspiegel constant blijft. Als je bloedsuikerspiegel heel hoog wordt, heb je heel veel energie. Maar als deze vervolgens weer heel laag wordt, word je nog vermoeider en lustelozer. Hier kun je met je voeding goed op inspelen.

Met name koolhydraten spelen hier een belangrijke rol bij. Je kunt ze onderverdelen in snelle en langzame koolhydraten. Snelle zorgen voor een zeer snelle stijging en daarmee een snelle en diepe daling van je bloedsuikerspiegel. Langzame koolhydraten zorgen voor een gelijkmatige stijging en gelijkmatige daling; er komt geen hoge piek of diep dal. Eet voornamelijk producten met langzame koolhydraten, dit zijn bijvoorbeeld groente, fruit, volkorenbrood en peulvruchten. Wil je een keer een snack? Kies dan voor noten, zoals walnoten en pinda's. Pas wel op met de hoeveelheid, in verband met het hoge aantal calorieën. Producten met snelle koolhydraten zijn voornamelijk de voedingsmiddelen met veel suiker. Deze kun je beter links laten liggen, denk aan witbrood, witte pasta, witte rijst, suiker, honing, koek, snoep, chocolade, frisdrank, ijs of taart.

Begin de dag altijd met een goed ontbijt

Alleen door goed te ontbijten kun je de dag fit en vol energie starten. Na een hele nacht slapen zijn al je energiereserves leeg. Om je motortje weer op gang te krijgen, is een goed ontbijt noodzakelijk. Daarnaast is een goed ontbijt ook erg belangrijk als je wilt afvallen. Het brengt je stofwisseling op gang en voorkomt eetbuien in de loop van de ochtend.

Zorg voor gezonde voeding met veel vitamines en mineralen

Als je te weinig vitamines en mineralen binnenkrijgt, kun je moe worden. Met name de B-vitamines spelen een belangrijke rol bij je energiehuishouding en vitamine C en E zijn erg belangrijk voor een goede weerstand. Het is daarom erg belangrijk om gezond te eten. Omdat alle producten weer verschillende vitamines en mineralen bevatten, en in verschillende hoeveelheden, moet je goed variëren. De B-vitamines zitten voornamelijk in brood, groente, fruit, zuivel, vlees en noten. Vitamine C zit voornamelijk in groente, fruit en aardappelen. En vitamine E vind je voornamelijk in oliën en vetten, brood, graanproducten, noten, zaden, groente en fruit.

 

Ga wat meer bewegen

Dan krijg je meer zuurstof, waardoor je meer energie krijgt. Daarnaast ervaar je minder stress en een betere weerstand door regelmatig iets aan beweging te doen.

 

Mijd cafeïne

Probeer niet te snel naar energieopwekkende producten te grijpen, zoals koffie en andere cafeïnehoudende drankjes. Ze geven je alleen geestelijke energie, maar lichamelijk blijft het hetzelfde. Zodra het is uitgewerkt, ben je dus weer terug bij af. Je kunt beter met gezonde voeding je lichaam van meer energie voorzien, dit heeft effect op de langere termijn.

 

Tips voor een snelle energieboost!

Maak een heerlijke smoothie. Gebruik hier fruitsoorten voor met veel vitamine B, C en E. Wat dacht je bijvoorbeeld van een smoothie met het sap van 1 sinaasappel, 1 gele kiwi, een handje zwarte bessen en een paar aardbeien.

         

De volgende fruitsoorten bevatten ook veel energie: citroen, abrikoos, frambozen, grapefruit en papaja.

Maak een groentegerecht met broccoli, gemengde paddestoelen, doperwten, prei, raapstelen, spinazie, avocado en bloemkool. Eet er dan het liefste gekookte aardappelen bij vanwege het hoge gehalte vitamine C.

En als laatste: gun jezelf regelmatig een ontspanmomentje en probeer dan lekker te genieten van het mooie weer, de warme zon en de steeds mooier wordende natuur.

Groetjes Daphne, Afslankstudio FigurElle, 06-4868700

                           

Meer informatie bij de receptie, zet- en typfouten voorbehouden