Nieuws  2017

 


Nieuws  september 2017

 

Nieuws mei 2017

 


                         

Begin de dag altijd met een goed ontbijt

Alleen door goed te ontbijten kun je de dag fit en vol energie starten. Na een hele nacht slapen zijn al je energiereserves leeg. Om je motortje weer op gang te krijgen, is een goed ontbijt noodzakelijk. Daarnaast is een goed ontbijt ook erg belangrijk als je wilt afvallen. Het brengt je stofwisseling op gang en voorkomt eetbuien in de loop van de ochtend.

Zorg voor gezonde voeding met veel vitamines en mineralen

Als je te weinig vitamines en mineralen binnenkrijgt, kun je moe worden. Met name de B-vitamines spelen een belangrijke rol bij je energiehuishouding en vitamine C en E zijn erg belangrijk voor een goede weerstand. Het is daarom erg belangrijk om gezond te eten. Omdat alle producten weer verschillende vitamines en mineralen bevatten, en in verschillende hoeveelheden, moet je goed variëren. De B-vitamines zitten voornamelijk in brood, groente, fruit, zuivel, vlees en noten. Vitamine C zit voornamelijk in groente, fruit en aardappelen. En vitamine E vind je voornamelijk in oliën en vetten, brood, graanproducten, noten, zaden, groente en fruit.

 

Ga wat meer bewegen

Dan krijg je meer zuurstof, waardoor je meer energie krijgt. Daarnaast ervaar je minder stress en een betere weerstand door regelmatig iets aan beweging te doen.

 

Mijd cafeïne

Probeer niet te snel naar energieopwekkende producten te grijpen, zoals koffie en andere cafeïnehoudende drankjes. Ze geven je alleen geestelijke energie, maar lichamelijk blijft het hetzelfde. Zodra het is uitgewerkt, ben je dus weer terug bij af. Je kunt beter met gezonde voeding je lichaam van meer energie voorzien, dit heeft effect op de langere termijn.

 

Tips voor een snelle energieboost!

Maak een heerlijke smoothie. Gebruik hier fruitsoorten voor met veel vitamine B, C en E. Wat dacht je bijvoorbeeld van een smoothie met het sap van 1 sinaasappel, 1 gele kiwi, een handje zwarte bessen en een paar aardbeien.

         

De volgende fruitsoorten bevatten ook veel energie: citroen, abrikoos, frambozen, grapefruit en papaja.

Maak een groentegerecht met broccoli, gemengde paddestoelen, doperwten, prei, raapstelen, spinazie, avocado en bloemkool. Eet er dan het liefste gekookte aardappelen bij vanwege het hoge gehalte vitamine C.

En als laatste: gun jezelf regelmatig een ontspanmomentje en probeer dan lekker te genieten van het mooie weer, de warme zon en de steeds mooier wordende natuur.

Groetjes Daphne, Afslankstudio FigurElle, 06-4868700

                           

Meer informatie bij de receptie, zet- en typfouten voorbehouden